Monday, June 3, 2013

One hell of a long weekend

preilid enne pidu
Kuna neljapäev oli meil kõigil suhteliselt halb päev, siis mõtlesime, et peletaksime halvad mõtted eemale ühe mõnusa õhtuga kodust väljas. Esimesel nädalavahetusel oli nii palju asjatamist korteri ja muude asjadega, mistõttu ei käinudki Waikikit avastamas. Kõikide asjade kokku sattumisel jõudsime suhteliselt uude klubisse - Upstairs'i. Saime kohe manageriga jutule. Ta rääkis, et koht on olnud kuus nädalat avatud ja ta ütles, et tal läheb abikäsi küll vaja :) Enne aga pidime seal pidutsema nii neljapäeval, reedel kui ka laupäeval. Laupäeva päeval käisime temaga rääkimas ja viisime talle dokumendid ära ning leppisime kokku, et me kõik hakkame tööle coctail waitressitena (need kes viivad kokteile ja pudeleid lauda), kuid teeme ka näiteks promo tööd. Esimene tööpäev peaks ideaalis olema kolmapäeval, kuid selleks, et seal töötada, on vaja liquor license'it, mida ei saa vist ilma SSNita teha. Seega ilmselt lükkub meie esimene tööpäev edasi.

Reedel ja laupäeval jagasime Annikaga kolm tundi flaikusid (easy money) ja saime täiega palju uusi sõpru ning veel rohkem komplimente. Kohalike arvates on meil väga lahe aksent ja me olevat eksootilised. Seejärel liikusime edasi Upstairs'i, et ikka manageriga suhted soojad hoida. Muidugi liitusid meiega teised eestlased ka ja me rokkisime TÄIEGA :) 


Kuna pidutsemine väsitab päris korralikult ära, siis eile võtsime endale PÜHApäeva, kus ei teinud põhimõtteliselt mitte midagi tarka. Olime päev läbi rannas ja õhtul käisime kinos. Kino asub Waikikist väljas, kuna Waikiki on täielik turistide meka. Siin on hotell hotelli küljes kinni ja restoranidest ning toidukohtadest ilmselt ei tasu rääkidagi - neid on siin nii palju. Igatahes, lähim kino asub Ala Moanas (seal lähedal, kus see suur pood on, millest ostsime madratseid ja asju) ja see kino oli SUUR ja ÜLITUUS!! Piletid on küll tunduvalt kallimad kui Eestis (kinopilet maksis 11 doltsi), kuid samas oli ka kvaliteet parem kui Eestis. Vaatasime Fast and Furiousi, sõime popcorni ja jõime coca-colat - peaaegu ameeriklased valmis. Ahjaa, seal on ülinõme see, et piletitel ei ole peal kohti. See tähendab seda, et sa võid istuda kuhu tahad. Ühest küljest on see, KUI SA JÕUAD ÕIGEKS AJAKS. Meie ilmselgelt ei jõudnud ja ostsime piletid viimasel hetkel (20:30 hakkas film ja me ostsime piletid umbes 20:40).. Kui saali läksime, siis oli paar üksikut kohta alles ja me olime kõik mingi "MISASJAA???" me ei tahtnud eraldi istuda ja seepärast mõtlesime välja väikse petuskeemi. 21:30 hakkas sama film, aga teises saalis ning me otsustasime vaadata, et ehk joppab ja me saame seda vaatama minna. Joppaski õnneks:) Kokkuvõttes saime täitsa ägeda kinoelamuse osaliseks (kui välja arvata asjaolu, et kinos oli lihtsalt MEGAKÜLM. vähemalt oleme järgmine kord targemad ja paneme pikad riided selga)


Hullud päevad Hawaii moodi

 Minu Ameerika Bank Account 
Täna oleme päris asjalikud olnud - käisime Social Security Office'is ja tegime ära SSNid, mis peaksid meile umbes kahe nädala jooksul koju tulema. Kuna me juba Waikikist väljas olime, siis mõtlesime, et peaks koju süüa ka ostma, et vältida väljas söömist. Mõeldud - tehtud. Läksime Don Quijote'sse toidukraami jahile. See oli täiesti kohutav nii rahakotile kui ka endale, sest see pood on hiiiiiiglama suur ja pool sellest on täis mingit jaapani pudi-padi ning orienteeruda on kaunikesti raske. Me vist olime seal kokku VÄHEMALT tund aega ja ostsime endale VÄHEMALT nädala aja toidu ära. Raha läks päris palju ja kilekotte tuli ka kokku päris palju. Nüüd siis tuleb lülitada säästurežiimi peale, sest me ju ei tea, millal esimene palgapäev on... 

 Tegime täna kohaliku bank account'i ka :)

No comments:

Post a Comment